Naishaille rökäletappio vajaalla ryhmityksellä

0

Korihaiden naisten retki Helsinkiin oli lähtökohdiltaan vaikea, eikä siitä parketilla tullut yhtään helpompi. Pelaajia loisti poissaolojen muodossa ja ehjänä paikalle saatu seitsemän naisen ryhmitys joutui liian rajuun testiin Helmi Basketin vieraana. Kotijoukkue teki tylyn tehokasta työtä ja takoi naisten peleihin poikkeuksellisen kovan pistelukeman. Peli päättyi 96–54-kotivoittoon.

Lähtökohta näkyi erinomaisen hyvin paikalla olleille katsojille. Haiparven penkillä oli vain kaksi peluria odottamassa vuoroa kentälle, kun Helmi Basketin koutsien käytössä oli peräti seitsemän pelaajaa.

Kotijoukkue myös käytti mahdollisuutta tehokkaasti, sillä jokainen tästä tusinasta hikoili kentällä vähintään kymmenen minuuttia.

Lisäksi jokainen peluri pääsi niin piste- kuin levyritilastoihin. Korihailta taas kaikki urakoivat yli 20 minuuttia ja rasitus oli liian kova.

Materiaalin hyödyntämisestä kertoo penkiltä aloittaneiden pinnat. Helmi Basket sai peräti 51 pinnaa avausviisikon ulkopuolelta, kun Korihaiden vastaava lukema oli kuusi.

Ellen Blomqvistin puuttuminen oli valtava lovi hainaisten vahvuuteen ja tämä pakotti Iida Korpijärven ottamaan entistä enemmän hyökkäysvastuuta. Korpijärvi säkitti 21 pistettä, mutta kaaren takana tarkkuus (2/12) jätti toivomisen varaa. Sinnikäs Iiris Kuusjärvi osui parhaiten kaukaa ja saalisti mukavan pistemäärän 12.

Korihaiden ohjelma ei ole lähiaikoina ollut helpoimmasta päästä ja poissaoloja on ollut ikävän paljon. Pitkälti näistä syistä viimeisestä kuudesta pelistä on tullut vain yksi voitto.

Ukilaiset ovat nyt seitsemäntenä omassa kahdeksan joukkueen lohkossa. 14 pelistä voittoja on kertynyt viisi. Yhden voiton edellä on kaksi joukkuetta ja myös kahden voiton päässä on kaksi tiimiä, joten tilanteen kohentamiseen on hyvät mahdollisuudet.

Runkosarjaa on jäljellä vielä kahdeksan peliä. Seuraava koetinkivi on taas hankalampaa sorttia. Lohkon kärkipaikalla patsastelee Torpan Poikien kakkosjoukkue, jonka kotiluolaan hainaiset matkustavat ensi viikonloppuna.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän