Päätöksiä talouden sopeuttamistoimista siirrettiin

0
Kaupunginjohtaja Atso Vainio toteaa, että kaupunki on tekemässä vielä tänä vuonna ylijäämää, mutta talouden sopeuttamistoimilla valmistaudutaan vuosiin 2025 ja 2026.

Tämän viikon kaupunginhallitus ei tehnyt vielä ratkaisuja kaupungin talouden sopeuttamistoimien suhteen, vaan asia päätettiin yksimielisesti siirtää seuraavaan kokoukseen. Kaupunginhallitus kokoontuu seuraavan kerran 29. helmikuuta, jolloin asiasta on tehtävä päätöksiä, jos ne aikoo viedä seuraavalla viikolla kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle.

Ehdotuksen talouden sopeuttamistoimiin liittyvien päätösten siirtämisestä teki kaupunginhallituksen kokouksessa Veli-Matti Virtanen, joka edusti koko keskustan valtuustoryhmää.

Talouden sopeuttamisohjelmaan liittyy muun muassa kaupungin toimintojen tarkastelu, henkilöstön kanssa käydyt yt-neuvottelut sekä turhista kiinteistöistä luopuminen. Säästöjä tavoitellaan eri toimenpiteillä noin kolmen miljoonan euron edestä.

Kaupunginhallitus käsitteli tällä viikolla osana talouden sopeuttamistoimia myös palvelupiste Passarin toimintojen uudelleenjärjestelyä. Ne liittyvät Raatihuoneen talon tyhjentämiseen kiinteistön mahdollista myyntiä varten. Passarin toimintoja olisi tarkoitus hajauttaa jatkossa sekä kirjastoon että virastotalo Mörneen. Maanantain kaupunginhallituksessa Merja Koski (sd.) kuitenkin esitti vasemmistoryhmien kantana, että asian käsittely siirretään seuraavaan kokoukseen, joten asiaa käsitellään seuraavan kerran kahden viikon päästä.

Lisää aiheesta torstain lehdessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän