Palvelupiste Passarin toimintojen hajauttamista suunnitellaan – Palveluita vähennetään ja loput siirretään kirjastoon ja Mörneen

0
Passari siirtyy pois Raatihuoneelta, taloon jää vielä toistaiseksi matkailutoimisto ja musiikkiopisto.

Kaupungin palvelupiste Passarin toimintoja on tarkoitus järjestellä uudelleen. Työ liittyy kaupungin talouden sopeuttamisohjelmaan. Passari toimii tällä hetkellä kaupungin palvelu- ja neuvontapisteenä Raatihuoneella ja sen henkilökuntaan kuuluu media- ja asiakaspalvelusihteeri sekä viestintä- ja palvelusihteeri.

Maanantain kaupunginhallitukseen tuodaan esitys, jonka mukaan Passarin henkilökunta ja muut palvelut siirrettäisiin virastotalo Mörneen. Sieltä saisi jatkossa neuvontapalveluita sekä venepaikkoihin, kalastuslupiin ja ruokalippuihin liittyvää asiakaspalvelua.

Muutosten yhteydessä myös Passarin ei-lakisääteisiä palveluita olisi tarkoitus karsia. Esimerkiksi kirjojen ja korttien myynti sekä löytötavaroiden vastaanotto Passarissa päättyisi.

Kuntalaisten neuvonta-, ohjaus- ja digitukipalveluita saisi jatkossa päivittäin ja nykyistä laajemmilla aukioloajoilla pääkirjastosta. Tähän asti kirjasto ja Passari ovat tarjonneet osin päällekkäisiä palveluita. Kirjasto ottaisi jatkossa hoitaakseen myös Passarissa ennen hoidetut lomakkeiden vastaanotot ja matkakorttien myynnin.

Raatihuoneen toimintoja olisi tarkoitus sijoittaa uudelleen, koska kaupunki on mahdollisesti luopumassa kiinteistöstä. Järjestelyillä on tarkoitus myös tukea kirjaston roolia kuntalaisneuvonnan keskuksena. Passariin liittyvät muutokset olisi tarkoitus toteuttaa helmikuun alusta alkaen. Päätöksen mahdollisista Passarin toimintojen muutoksista tekee kaupunginhallitus kokouksessaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän