Passarin toiminnot hajautetaan

0
Passari siirtyy pois Raatihuoneelta, taloon jää vielä toistaiseksi matkailutoimisto ja musiikkiopisto.

Uudenkaupungin kaupunginhallitus päätti osana talouden sopeuttamisohjelmaa hajauttaa palvelupiste Passarin toiminnot. Raatihuoneella kaupungin keskustassa tähän asti toiminut palvelupiste lakkautetaan. Järjestely tulee voimaan maaliskuussa.

Päätös vaati kaupunginhallituksessa äänestyksen. Äänestys päättyi lukuihin 6-5.

Kaupunginhallituksen jäsen Merja Koski (SDP) esitti että palvelupiste Passarin uudelleen järjestelyä ei hyväksytä ainakaan ennen kuin on tehty kokonaisvaltainen selvitys kaikista nykyisin Raatihuoneella toimivista palveluista ja niiden mahdollisista uudelleen sijoituksista ja toiminnoista.

Merja Kosken esitystä kannatti Li Grönlund (VAS). Äänestyksessä Kosken esityksen taakse asettuivat myös Kari Koski (SDP), Janne Sjölund (SDP) ja Java Valkonen (PS).

Merja Koski, Li Grönlund, Kari Koski ja Janne Sjölund jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.

Passarin henkilökunta siirtyy virastotalo Mörneen osaksi hallintopalveluja. Virastotalolta saa jatkossa henkilökohtaista neuvontapalveluja ja venepaikkoihin, kalastuslupiin ja ruokalippuihin liittyvä asiakaspalvelu siirtyy kokonaan sinne.

Kuntalaisten neuvonta-, ohjaus-, ja digitukipalvelut siirtyvät osaksi kaupungin pääkirjaston toimintaa. Kirjasto ottaa Passarin palveluista hoidettavakseen myös lomakkeiden yms. vastaanottamisen ja jakamisen keskustassa sekä matkakorttien myynnin.

Uudelleenjärjestelyä on perusteltu päällekkäisten palveluiden karsimisella ja sillä että näin saadaan vahvistettua kaupungin hallintopalvelujen toimintaa. Hallintopalvelujen tehtävät ovat lisääntyneet samalla, kun sen resurssit ovat heikentyneet.

Koko Raatihuoneen tulevaisuuteen ei kaupunginhallitus ota tässä vaiheessa kantaa.

Juttua muokattu 31.1. klo 10. Kaupunginhallitusten jäsenten nimien yhteyteen on lisätty heidän edustamansa puolue.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän