Rakennusyhtiö SRV käynnistää muutosneuvottelut – ei vaikutusta Wintterin työmaalle

0
Kaupunginvaltuutettu Jari Valkonen (ps.) esittää, että monitoimijatalo Wintterin toimintojen markkinointiin perustettaisiin oma yhtiö.

Uudenkaupungin monitoimijatalo Wintterin pääurakoitsija eli rakennusyhtiö SRV käynnistää muutosneuvottelut. Niiden tavoitteena on sopeuttaa kustannuksia vastaamaan haastavana jatkuvaan markkinatilanteeseen. Yhtiö tavoittelee neuvotteluiden avulla noin neljän miljoonan euron kustannussäästöjä vuodelle 2024.

– Asuntorakentamisen volyymi on supistunut ennätysalhaiseksi, kun niin kuluttaja- kuin sijoittajakysyntäkin on vähentynyt voimakkaasti etenkin korkojen nousun myötä. Sijoittajakysyntä on heikkoa myös toimitilapuolella, missä kuitenkin julkisen rakentamisen volyymi on säilynyt verrattain vahvana, SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola toteaa.

Sipola arvioi, että markkinatilanne jatkuu vaikeana ainakin ensimmäisen vuosipuoliskon. Hän arvioi, että elpyminen tapahtuu sen alkaessa asteittain, kun esimerkiksi myymättömien asuntojen varasto purkautuu ennen uudiskohteiden aloituksia, ja sijoittajat ja pankit ovat varovaisia investoinneissa ja niiden rahoituksessa

– Meillä on vahva yhteistoiminnallisen urakoinnin tilauskanta toimitilaliiketoiminnassa, ja tämä tulee kantamaan meidät vaikean vuoden yli. Samalla meidän on kuitenkin välttämätöntä sopeuttaa kustannusrakennettamme vastaamaan markkinatilanteen haasteisiin, Sipola lisää.

Neuvotteluiden piirissä on noin 305 henkilöä. SRV:n palveluksessa on yhteensä 770 henkilöä. Arvioitu pysyvä henkilöstön vähentämistarve on enintään 35 henkilötyövuotta. Neuvotteluissa arvioidaan sopeuttamisen keinoina myös muun muassa lomautuksia.

SRV:ltä kerrottiin myöhemmin samana päivänä, että muutosneuvottelut eivät koske työmaiden toimihenkilöitä tai työntekijöitä, joten muutosneuvotteluilla ei pitäisi olla vaikutusta Wintterin etenemiseen. Monitoimijatalon on tarkoitus valmistua ensi vuoden alussa.

Juttua päivitetty 3.1. kello 13.37. Lisätty loppuun osio Wintteristä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän