Sään vaihtelut ovat putkistoille ja vesimittareille koettelemus

0
Uudenkaupungin vesilaitokselta muistutetaan putkien eristämisen tärkeydestä.

Tämän kuun aikana Uudenkaupungin veden tietoon on tullut enemmän jäätyneitä putkistoja ja mittareita kuin pitkään aikaan. Uudenkaupungin veden vesihuoltopäällikkö Kim Westerholm muistuttaa kaupunkilaisia, että vesimittaritila tulisi pitää lämpimänä ja vesiputket pitäisi eristää hyvin.

– Muistutamme erityisesti omakotitalo- ja vapaa-ajan rakennusten omistajia vesiputkistojen ja mittareiden riittävästä suojaamisesta. Vesimittarin jäätymisen voi estää huolehtimalla vesimittaritilan riittävästä lämmityksestä ja sulkemalla tilassa olevat tuuletusaukot. Tarvittaessa mittaritila kannattaa varustaa pakkasvahdilla tai huolehtia putkiston ja mittarin riittävästä lämpöeristyksestä, Westerholm lisää.

Tyhjissä vapaa-ajan rakennuksissa tai asumattomissa kiinteistöissä kannattaa sulkea vedenkierto kokonaan tonttisulkuventtiilistä ja tyhjentää putkisto.

– Jos rakennuksella ei ole käyttöä talvella, voi laitokselta tilata mittarin irrotuksen ja kiinnityksen jäätymisen estämiseksi. Asiakas ei saa itse irrottaa mittaria. Palvelusta peritään hinnaston mukainen maksu, Westerholm toteaa.

Hän muistuttaa, että mahdollisesti jäätyneen vesiputken sulattaminen on jätettävä ammattilaiselle.

– Tulipalon vaara on suuri, mikäli sulatusyrityksiä tehdään lämpöpuhaltimella tai vastaavalla. Kiinteistön sisäpuolisten putkien sulattamisen tekevät putkiliikkeet ja -urakoitsijat.

Jos vesimittari on päässyt jäätymään, on sen vaihto tilattava Uudenkaupungin vedeltä. Westerholm huomauttaa, että jäätyminen voi aiheuttaa huomattavia kustannuksia kiinteistönomistajalle vesimittarin hajotessa tai putken haljetessa ja veden päästessä talon rakenteisiin.

– Muiden, kuin kiinteistöjen, vesijohtojen sulatus kuuluu Uudenkaupungin Veden tehtäviin. Vesivuoto tai muut poikkeavat havainnot on ilmoitettava päivystysnumeroomme, Westerholm lisää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän