Sarjajumbo kuritti puolustusongelmista kärsivää Korihaita – ”Ansaittu tappio”

0
Jalen Jackson jäi syötön päähän triplatuplasta, mutta se olisi ollut laiha lohtu Korihaiden peliesityksestä.

Korihaiden kannalta keskiviikkoiltana Pohitullissa tapahtui se ennakkoon kaikista pelätyin vaihtoehto, mitä saattoi käydä sarjajumbo Lahti Basketballin ollessa vastassa. Puolivaloilla ensimmäisen puoliajan pelannut kotijoukkue ei terästäytynyt riittävällä tavalla ja vierasjoukkue antoi kalliin oppitunnin. 101–109-lukemat kertovat ennen kaikkea Korihaiden jo pitkään jatkuneesta heikosta puolustuspään tekemisestä.

Kahdeksassa perättäisessä ottelussa haiparvi on päästänyt 90 pistettä tai yli omaan koriinsa. Vaikka tappio ei ratkaissut tai liikaa pienentänyt Korihaiden mahdollisuutta selvitä ylempään jatkosarjaan, on selvää, ettei nykyinen meno puolustuspäässä voi jatkua. Nimittäin ylemmässä jatkosarjassa tuskin voittaa yhtäkään ottelua, jos vastustajalle antaa jokaisessa ottelussa 90 pistettä.

– Olimme koko ajan askeleen jäljessä toisen puoliajan alkua lukuun ottamatta. Mutta ei ole helppoa kytkeä virtaa päälle, jos et ole alusta lähtien ollut hereillä. Ansaittu tappio, pettynyt Darko Mihajlovic totesi.

Puoliajalla kahdeksalla pisteellä tappiolla ollut Korihait näytti pieniä merkkejä asenteen nousemisesta kolmannen kympin alussa. Intensiteetti katosi kuitenkin pikkuhiljaa ja neljännellä jaksolla Lahden 11–0-pisteputki sysäsi haiparven jo varjojen maille.

53 prosentilla (16/30) kolmosensa upottaneiden vierailijoiden Harrison Clearyllä oli hirmuinen heittopäivä ja takamies leikitteli pallon kanssa mielin määrin. 19 pelitilanneheitosta mies heitti 14 sisään yhteissaaliiksi hulppeat 37 pistettä.

– Työskentelen kovaa pelini eteen ja uskon tuloksen tulevan siitä. Rehellisesti sanottuna en edes muista, milloin viimeksi olen pitänyt vapaapäivän. Tällainen ottelu on osoitus siitä, kuinka paljon työtä teen kehittymiseni eteen, kommentoi Cleary omaa suoritustaan.

Korihaiden parhaimmista pistesuorituksista vastasivat Javion Ogunyemi (24 pist/5 lev) ja Wesley Person Jr. (21). Jalen Jackson (13/10/9 syöt) jäi yhden syötön päähän harvinaisesta triplatuplasta.

– He heittivät hyvin ensimmäisellä puoliajalla ja se kantautui myös toiselle puolikkaalle. Teimme hyvän runin toisen puoliajan alussa, mutta he vain jatkoivat heittojen upottamista, Ogunyemi totesi.

Sarjatilanteen kannalta illan toisessa ottelussa Helsinki Seagulls voitti Korihaiden kanssa tasavoitoissa olleen Salon Vilppaan. Näin ollen sarjasijoitus on edelleen haiparvella neljäs. Seuraavan ottelun Korihait pelaa heti lauantaina Pohitullissa KTP-Basketia vastaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän