Tekonurmikentälle haettu liikunta-avustusta

0
Pietolan pallokentän nurmikon kunto on puhuttanut jalkapalloväkeä jo pitkään.

Uudenkaupungin kaupunki on hakenut uudelle tekonurmikentälle 234 300 euron liikuntapaikka-avustusta.

Hakemuksessa kerrotaan, että tarkoituksena on rakentaa Pietolan pallokentän tilalle täysimittainen valaistu jalkapallon keinonurmikenttä sekä uusia ympärysaita. Kentän suunnittelutyöt on aloitettu yhteistyössä Sweco Oy:n kanssa. Sweco on laatinut kokonaissuunnitelman, jonka mukaan kentän kustannusarvio on 781 000 euroa.

Avustushakemuksessa kerrotaan, että Pietolan pallokentällä on tällä hetkellä käyttökelvoton luonnonnurmi sekä pahoin ruostunut ja osittain rikkoutunut ympärysaita. Lisäksi hakemuksessa todetaan, että käyttäjiltä saatujen palautteiden perusteella kentällä on mahdoton harjoitella ja pelata turvallisesti.

Hakemuksessa mainitaan myös, että uusi kenttä palvelee lajiharrastajien ja vapaa-ajan liikkujien lisäksi koululiikuntaa, sillä Pietolan pallokenttä sijaitsee noin 300 metrin päässä 2025 valmistuvasta Wintteristä. Lisäksi kaupunki tuo esille, että Uudessakaupungissa on täysimittainen luonnonnurmikenttä, mutta se sijaitsee yleisurheilukentällä ja on pääsääntöisesti yleisurheilun käytössä.

Uusi tekonurmikenttä on kirjattu Uudenkaupungin liikuntaolosuhteiden kehittämissuunnitelmaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän