Tekonurmikenttäpäätöstä puidaan jälleen – Kaupunginhallitus vastaa hallinto-oikeudelle tehtyyn valitukseen

0
Valtuusto myönsi talousarviokäsittelyssään 700 000 euron määrärahan uudelle tekonurmikentälle.

Kaupunginvaltuutetut Mikko Saari (ps.) ja Ari Saastamoinen (ryhmä Saastamoinen-Hento) ovat tehneet kunnallisvalituksen valtuuston viime joulukuun talousarviokäsittelystä, jossa päätettiin määrärahasta tekonurmikentälle. Valittajien käsitys on, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, koska valtuuston puheenjohtaja ei ottanut heti kokouksen alussa äänestykseen kannatettua ehdotusta asian siirtämisestä seuraavaan kokoukseen.

Valittajat huomauttavat myös, että kokouksessa tekonurmikentän määrärahasta keskusteltaessa annettiin ylimääräisiä puheenvuoroja ilman keskustelun avaamista ja tämä johti siihen, ettei valtuutetuilla ollut käsitystä siitä, miten käsittely etenee.

Turun hallinto-oikeus on pyytänyt Uudenkaupungin kaupungilta lausuntoa valitukseen liittyen. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantain kokouksessaan. Kaupunginjohtaja Atso Vainio esittää kaupunginhallitukselle, että lausunnossa todetaan tekonurmikenttää koskevan määrärahapäätöksen tulleen käsitellyksi lain mukaisesti.

”Valtuusto on ollut toimivaltainen tekemään päätöksen ja päätös on tehty valtuustossa yksimielisesti. Näin ollen toimivaltaa ei ole ylitetty”, lausuntoesityksessä todetaan. Lisäksi lausuntoesityksessä huomautetaan, että kun valittajat vaativat päätöksen täytäntöönpanokieltoa, se pitäisi kohdistaa koko pykälään eli Uudenkaupungin talousarvioon vuodelle 2024 ja vuosien 2024–2026 taloussuunnitelmaan. Tälle taas ei ole perustetta.

Lisäksi lausuntoesityksessä todetaan, että valtuusto antoi yksimielisesti tekonurmikentän rakentamiseen 700 000 euron määrärahan Jari Nevavuoren (kesk.) esittämällä ponnella täydennettynä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän