Telian 3G-verkko suljetaan Vakka-Suomessa

0

Telian 3G-verkon sulkeminen jatkuu tammi-helmikuussa Satakunnassa ja Vakka-Suomessa. 3G-verkosta vapautuvia taajuuksia otetaan käyttöön uudemmissa 4G- ja 5G-verkoissa.

Telia sammutti 3G-verkon syksyn 2023 aikana muutaman kunnan alueella Satakunnassa ja Riihimäellä. Verkosta luopuminen on sujunut hyvin, ja vuoden 2024 aikana 3G-verkko ajetaan alas koko maassa.

Laitilassa ja Pyhärannassa 3G-verkko suljetaan 29.1. alkavalla viikolla. Uusikaupunki, Taivassalo ja Vehmaa ovat vuorossa 26.2. alkavalla viikolla.

Vanhentunut 3G-verkko suljetaan, koska uudemmat verkot tarjoavat suuremman nopeuden ja tiedonsiirtokapasiteetin ansiosta paremman asiakaskokemuksen.

3G:ltä vapautuvat taajuudet voidaan ottaa 4G- ja 5G-verkkojen käyttöön. Niissä myös turvallisuus ja energiatehokkuus on selvästi parempi kuin vanhoissa 2G- ja 3G-verkoissa.

Telian 4G-verkon väestöpeitto on 99,9 prosenttia, ja uusi 5G-verkkokin tavoittaa jo yli 90 prosenttia suomalaisista. 3G-verkon liikenne on vähentynyt viime vuosina nopeasti.

– 3G:ssä kulkee enää noin prosentti mobiilin dataliikenteestä, ja yhä useampi puhelu soitetaan 4G-puheluina, kun asiakkaat ovat päivittäneet puhelimiaan uudempiin malleihin. Nyt on korkea aika päivittää viimeisetkin vain 2G- ja 3G-verkossa toimivat puhelimet ja nettilaitteet uudempiin, jotta kaikki palvelut toimivat sujuvasti 3G-verkon eläköityessä, sanoo Telian mobiiliverkoista vastaava johtaja Timo Hietalahti .

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän