Vakka-Suomen ahkerimmat äänestäjät jälleen Kustavissa

0
Presidentinvaalien varsinainen äänestyspäivä on 28. tammikuuta.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestys päättyi tiistaina. Ennakkoon Uudessakaupungissa äänesti 4 162 henkeä eli 35,2 prosenttia äänioikeutetuista.

Koko Varsinais-Suomen laiskimmat äänestäjät ovat Laitilasta, koska siellä äänesti 1 988 henkeä eli 32,6 prosenttia äänioikeutetuista. Vakka-Suomen ja koko Varsinais-Suomen ahkerimmat äänestäjät löytyvät tälläkin kertaa Kustavissa, jossa yli puolet eli 50,8 prosenttia äänioikeutetuista äänesti. Yhteensä siellä kävi vaaliuurnilla äänestämässä ennakkoon 416 henkeä.

Pyhärannassa kävi äänestämässä 37,2 prosenttia eli 582 henkilöä, Taivassalossa 39,7 prosenttia eli 538 äänioikeutettua ja Vehmaalla 37,3 prosenttia eli 663 henkilöä.

Koko Varsinais-Suomen ennakkoäänestysprosentti kipusi 44,1 prosenttiin, kun koko Suomen ennakkoäänestysaktiivisuus oli 44,0 prosenttia. Nyt on valtakunnallisesti äänestetty ahkerammin ennakkoon kuin aiemmin presidentinvaaleissa.

Suosituin ennakkoäänestyspäivä oli tämän viikon tiistai. Eniten ennakkoääniä Suomen vaalipiireistä on annettu Pirkanmaalla ja vähiten Ahvenanmaalla.

Presidentinvaalien varsinainen vaalipäivä on tämän viikon sunnuntaina. Mahdollisen toisen vaalin ennakkoäänestys alkaa ensi viikon keskiviikkona eli 31. tammikuuta ja se jatkuu 6. helmikuuta asti. Mahdollinen toinen varsinainen vaalipäivä on 11. helmikuuta.

Äänioikeutettu voi käydä äänestämässä ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa, mutta vaalipäivänä voi käydä äänestämässä vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeutetulle saapuneeseen ilmoituskorttiin. Varsinaisena vaalipäivänä äänestysaikaa on kello 9–20.

Uudessakaupungissa keskikaupungin alueen asukas voi käydä äänestämässä coworking- ja etätyötila Messissä Koulukadulla, Hakametsän koululla Tammitiellä, Saarniston palvelukeskuksessa Santtiontiellä, Lokalahden koululla Erkontiellä, Pyhämaan nuorisoseurantalolla Pyhämaantiellä tai Kalannin kirjastossa Pankkitiellä.

Äänestäjän tulee todistaa henkilöllisyytensä äänestyspaikalla poliisin myöntämällä henkilökortilla, ajokortilla, passilla tai kuvallisella Kela-kortilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän