Varhassa vaikea sosiaalityöntekijäpula

0

Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha) on yrittänyt ratkoa sosiaalityöntekijäpulaa rekrytointia tehostamalla. Aluehallitus käsitteli tiistaina tilannetta ja totesi, että rekrytoinnilla on ollut vaikutuksia, mutta ei riittävästi.

Vuoden 2024 alussa kiristynyt asiakasmitoitus, jonka mukaan sosiaalityöntekijällä saa olla enintään 30 asiakasta nykyisen 35 asiakkaan sijaan. Uusi mitoitus hankaloitti tilannetta entisestään kuten myös aluehallintoviranomaisen kehotus luopua henkilöstövuokrausta muistuttavista järjestelyistä.

Varhassa ei ole nyt muuta mahdollisuutta kuin vaatia sosiaalityöntekijöitä ottamaan asiakkaita uutta asiakasmitoitusta enemmän. Aluehallitus hyväksyi yleiset periaatteet rekrytointiohjelman jatkamisesta sosiaalityöntekijöiden riittävyyden takaamiseksi. Lisäksi sosiaalityöntekijätilanteen kehittymistä seurataan luottamuselimissä säännöllisesti.

Aluehallitus edellytti laatimaan tarkempia linjauksia toimenpideohjelman rekrytointipalkkiota ja asumisetua koskevien toimenpiteiden täytäntöön panemiseksi. Sosiaali- ja vammaispalveluiden johdon tulee yhdessä lastensuojelun työntekijöiden kanssa etsiä yhteisiä toimintamalleja resurssitilanteen parantamiseksi pysyvästi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän