Vehmaalla syntyy jatkossa paineistettua biokaasua

0
Vaikka Vehmaalla alkaa paineistetun biokaasun tuotanto, ei sinne ole tulossa omaa tankkausasemaa. Lähimmät tankkausasemat löytyvät Raisiosta, Turusta ja Porista.

Vehmaalla, Kalannintien varressa sijaitsevaa biokaasulaitosta on syksyn aikana laajennettu niin että laitoksessa voidaan aloittaa CBG:n, eli paineistetun biokaasun tuotanto. Paineistettua biokaasua käytetään muun muassa henkilö- ja pakettiautojen, jakeluautojen ja jäteautojen polttoaineena. Biokaasun jakelupistettä ei Vehmaalle ole tulossa.

Tähän asti Vehmaan biokaasulaitoksen tuotanto on käytetty kokonaisuudessaan lämmön ja sähkön tuottamiseen. Prosessin sivutuotteena on syntynyt ja syntyy jatkossakin maatalouden kierrätyslannoitteita.

Gasumin omistamassa biokaasulaitoksessa käsitellään mm. entsyymi- ja elintarviketeollisuuden sivuvirtoja sekä lietelantaa. Laitokselle tuodaan päivittäin noin 15 kuormaa, näistä osa ajetaan laitokselle Kalannin kautta.

Uuden kaasutuotannon myötä toiminta luokitellaan laajamittaista vaarallisten kemikaalien käsittelyä ja varastointia harjoittavaksi tuotantolaitokseksi. Samalla laitoksen valvontaa siirtyy Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille.

Kohteen konsultointivyöhyke on 0,2 km. Kunnan pitää pyytää konsultointivyöhykkeellä tapahtuvista kaavamuutoksista ja merkittävämmästä rakentamisesta lausunto Tukesilta. CBG:tä voidaan asemalla varastoida enintään 21,8 tonnia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän