Winnovan yt-neuvottelut päättyivät – 18 henkilöä irtisanotaan

0

Länsirannikon Koulutus Oy Winnova aloitti muutosneuvottelut marraskuussa koulutusyhtiön toiminnan sopeuttamiseksi vallitsevaan taloustilanteeseen. Neuvottelut koskivat yhtiön kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä, noin 620 henkilöä. Neuvottelut päättyivät tämän viikon maanantaina. Winnova tarjoaa opetusta Laitilan lisäksi myös Porissa, Raumalla ja Ulvilassa.

Winnova ei yleishyödyllisenä osakeyhtiönä tavoittele voittoa, mutta sen taloudellisen tuloksen pitää kattaa käyttömenojen lisäksi toiminnan kehittämisen edellyttämät kustannukset. Yhtiön tulos oli negatiivinen vuonna 2022 ja loppuvuoden 2023 ennusteeseen perustuva tuleva tilinpäätös ennakoi jo tehdyistä säästötoimenpiteistä huolimatta noin kolmen miljoonan euron tappiollista tulosta.

– Neuvotteluiden tavoitteena on ollut ensisijaisesti toteuttaa kestäviä rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia, jotka mahdollistavat vaikean taloustilanteen edellyttämän kustannusrakenteen. Neuvotteluihin kohdistuneen säästötavoitteen saavuttamisen arvioitiin marraskuussa edellyttävän enintään 40 henkilön irtisanomista sekä yhtiön talouden sopeuttamista vuositasolla noin neljällä miljoonalla eurolla, Winnovan toimitusjohtaja Juha Miikkulainen sanoo.

Winnovassa on laadittu nyt useamman vuoden sopeuttamissuunnitelma, joka henkilöstöön kohdistuvien leikkausten osalta perustuu suurimmaksi osaksi luonnolliseen poistumaan ja määräaikaisten työsuhteiden päättymiseen.

– Mahdollinen irtisanominen tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla tarkentui koskemaan 18 työsuhdetta. Irtisanominen tai omaan työsuhteeseen tehtävät muutokset ovat vaikeita ja kipeitä asioita erityisesti heille, joita ne koskettavat henkilökohtaisesti, mutta myös koko työyhteisölle, Miikkulainen lisää.

Toimenpiteistä päätetään muutosneuvottelujen päätyttyä ja mahdolliset työsuhteiden irtisanomiset tulevat voimaan vuoden 2024 aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän