Dingo-musikaali nähdään kahdesti Crusellissa

0
Erik Kraemer esittää Dingo-musikaalin pääosaa.

Autiotalo -musikaali kertoo Dingo-yhtyeen ja sen keulakuvan Neumannin uskomattoman tarinan. Musikaali kertoo 80-luvun rock-ilmiöstä Suomessa, jolloin Dingo aiheutti maanlaajuisen rockhysterian.

Tarina alkaa, kun Pertti Nieminen -niminen nuorukainen lähtee merille. Kun hän palaa Suomeen ja perustaa kavereidensa kanssa Dingon, loppu onkin suomalaisen rock-musiikin historiaa.

Fanit seurasivat yhtyettä joka paikkaan; odottivat porttikongeissa, pyrkivät hotellihuoneisiin ja keikkabusseihin. Yhtyeen jäsenillä ei ollut yksityiselämää.

Musikaali kertoo myös yhtyettä fanittavan perheen tarinaa. Mitä perheen miehet ajattelevat, kun naiset hullaantuvat yhtyeeseen täysin? Perheen fanihysteriasta ei kommelluksia ja hauskuutta puutu.

Lopulta Dingon menestys paisuu liian suureksi, sen kulut kasvavat ja suosion lieveilmiöt alkavat häiritä. Dingo päättää lopettaa ollessaan suosionsa aallonharjalla.

Musikaalissa kuullaan yhtyeen suosituimmat kappaleet kuten Autiotalo , Sinä ja Minä , Nahkatakkinen tyttö, Valkoiset tiikerit ja Rio Ohoi . Kuullaanpa esityksessä myös joku Porirockin muukin helmi.

Neumannin roolissa villitsee upeaääninen Erik Kraemer , joka on tuttu jo useista Musiikkiteatterin musikaaleista.

Näytelmän on käsikirjoittanut Katariina Leino ja ohjannut Petri Lairikko .

Autiotalo-musikaali Uudenkaupungin Crusell-salissa lauantaina 2.3. kello 14 ja 19.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän