Analyysi: Kaikki on edelleen omissa käsissä – Tappion kohdalla Korihait tarvitsee apuja Pyrinnöltä tai Bisonsilta

0
Tammikuun otteluissa heittotarkkuuden kanssa tuskaillut kapteeni Bojan Sarcevic yrittää lauantaina johdattaa Korihait ylempään jatkosarjaan.

Korihailla on huomenna Pohitullissa viimeinen mahdollisuus lunastaa paikka Korisliigan kuuden parhaan joukkoon ja ylempään jatkosarjaan. Lauantain ottelukierroksen jälkeen runkosarjavaihe päättyy ja joukkueet jaetaan kymmenen ottelun mittaisiin jatkosarjoihin.

Jos Korihait voittaa huomisiltana Helsinki Seagullsin, nousee joukkue joko neljänneksi tai pysyy nykyisellä sijallaan eli viidentenä riippuen Salon Vilppaan tuloksesta Kobria vastaan.

Tappion kohdalla katseet kohdistuvat kahteen samanaikaisesti pelattavien otteluiden tuloksiin: Kauhajoki–Pyrintö ja Kouvot–Bisons.

Korihait säilyy kuuden parhaan joukossa tappiosta huolimatta, mikäli jompikumpi kaksikosta Kauhajoki tai Kouvot häviäisi oman ottelunsa. Molempien joukkueiden tappiot riittäisivät myös, mutta yksinkertaistettuna Korihaille riittää joko Kauhajoen tai Kouvojen tappio.

Mikäli Kauhajoki ja Kouvot molemmat voittavat ja Korihait häviää, jatkuu haiparven pelit alemmassa jatkosarjassa.

Helppo tilanne Korihailla ei missään nimessä ole, sillä kärkijoukkue Seagulls on jo kahteen kertaan voittanut haiparven vieläpä aika selkein lukemin (38 ja 20 pisteellä). Kahdessa ottelussa helsinkiläiset ovat kurittaneet ukilaisia etenkin kolmen pisteen viivan takaa lähes identtisillä lukemilla (14/35 ja 14/32).

Samaan aikaan Korihaiden hyökkäyspeli on ollut tehottominta juuri Seagullsia vastaan. 62 ja 74 pistettä ovat kauden pienimpiä lukemia.

Hyökkäyspelistä kertovien ”edistyneiden tilastojen” pisteet per pallonhallinta -lukemat (kuinka monta pistettä joukkue tekee keskimäärin jokaisessa pallonhallinnassa) ovat Seagullsia vastaan ylivoimaisesti pienimmät lukemat (0,67 ja 0,77 pist). Vertailuna Korihaiden koko kauden keskiarvo on 0,98 pistettä per pallonhallinta.

Seagulls on kuitenkin muiden joukkueiden tavoin haavoittuvainen. Kärkijoukkueen tammikuu oli Korisliigan osalta mollivoittoinen, sillä tappioita tuli enemmän kuin voittoja ja parhaillaan käynnissä on kahden ottelun tappioputki.

Toki väliin mahtuu vakuuttava Suomen Cupin mestaruus, mutta täysin ylivertaista joukkuetta haiparvi ei kohtaa. Myös loukkaantumishuolista joukkue on viime viikkoina kärsinyt, joten nähtäväksi jää, millaisella joukkueella lokkiparvi lentää Pohitulliin.

Loistavasti vastoin ennakko-odotuksia alkukauden pelanneen Korihaiden putoaminen ensimmäistä kertaa kauden aikana pois kuuden parhaan joukosta runkosarjan viimeisellä kierroksella olisi pettymys, vaikka kukaan ei olisi tällaista tilannetta kauden alussa edes odottanut.

Uhkakuvana on viime kauden Kobrien kohtalo, sillä joukkue johti pitkään sarjaa, mutta putosi viimeisellä kierroksella pois kuuden parhaan joukosta. Tästä ei lapualaiset toipuneet, vaan lopulta putosivat kokonaan pois pudotuspelipaikoilta.

Lauantai-iltana tilanne jatkosarjojen osalta selkiytyy. Varmaa on kuitenkin se, että jäljelle jää kymmenen jatkosarjapeliä ja lopulliset pudotuspelijoukkueet ratkeavat viimeistään 30. maaliskuuta.

Korisliigan runkosarjan päätösottelu Korihait–Helsinki Seagulls lauantaina Pohitullissa kello 17.00.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän