Korihait aloitti jatkosarjan voitokkaasti – Haiparvi löi Katajan fyysisyydellä ja kovemmalla työmäärällä

0
Mikael Aalto sai kokea kovia otteita korin alla Katajaa vastaan.

Korihaiden taival ylemmässä jatkosarjassa alkoi parhaimmalla mahdollisella tavalla. Edellisenä lauantaina paikan pudotuspeleissä varmistanut kotijoukkue pelasi kotiyleisön edessä vaalipäivänä rennosti, ja omia vahvuuksiaan hyödyntäen otti voiton Joensuun Kataja Basketista lukemin 90–81.

Voitto oli ukilaisille ensimmäinen tällä kaudella Katajasta ja näin ollen ainoastaan BC Nokia on vielä haiparvella voittamatta tältä kaudelta. Voitto piti haiparven sarjataulukossa sijalla viisi.

– Tämä oli varmaan yksi parhaimmista puolustuspeleistämme pitkään aikaan. Annoimme heille ne heitot, jotka halusimme heidän ottavan emmekä antaneet heidän heittää korkeilla prosenteilla, kuten olemme viime otteluissa antaneet, päävalmentaja Darko Mihajlovic tunnelmoi ottelun jälkeen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen sanan varsinaisessa merkityksessä. Ensimmäisen 20 minuutin aikana viiden minuutin jaksoissa peli oli koko ajan tasan. Kumpikin joukkue heitti paljon ohi ja vaikka kyseessä oli vapaita heittoja, oli joukkueiden puolustuspelillä myös osuutta asiaan.

Kolmannella neljänneksellä alkoi edellislauantain tapaan Korihaiden irtiotto. Jos Seagulls-pelissä Bojan Sarcevic (1 pist/7 lev) oli avainhahmo, niin nyt se oli Jalen Jackson (17/8), joka pussitti 15 pistettä kolmannella kympillä. 33 pistettä neljänneksen aikana tehneen haiparven kontrolli ottelusta ei tämän jälkeen hiipunut, vaikka lopussa Kataja kaunistelikin hieman numeroita.

Katajan päävalmentaja Petri Virtanen totesi, että Korihaiden fyysinen preesens oli merkittävästi vierasjoukkuetta edellä. Haiparvi oli tehokas korin alla vieden levypallot 49–40 sekä pisteet korin alta 46–30.

Javion Ogunyemi (27/14) on palannut alkukauden teholukemiin hankalan tammikuun alun jälkeen. Vierasjoukkueen sentteri Elijah Lufile (8/7) jäi täysin haisentterin varjoon. Ogunyemin 14 levypallosta peräti kymmenen tuli hyökkäyspäässä.

Wesley Person Jr. puuttui kotijoukkueen kokoonpanosta alaraajavamman takia. Korihait pelasi vain seitsemällä pelaajalla, mutta Personin poissaolo sekä Sarcevicin alkuottelun virhevaikeudet nostivat Thomas Vehmasen (11/5/5 syöt) parrasvaloihin.

Edellisissä otteluissa syvissä vesissä uiskennellut Vehmanen sai heti alussa itseluottamuksensa korkealle upottamalla pari kolmen pisteen heittoa ja pallo pysyi takamiehen hallussa. Vehmasen teholukema (21) oli Ogunyemin (37) jälkeen Korihaiden paras.

– Koko pelin ajan oli hauskaa kaikilla. Mulla oli hauskaa, joukkuekavereilla oli hauskaa, niin mikäs siinä, fiilisteli Vehmanen huojentuneena.

Korihaiden pelit jatkuvat keskiviikkona paikalliskamppailulla Vilpasta vastaan Salossa. Ensi lauantain Seagulls-kotiottelun jälkeen alkaa parin viikon maajoukkuetauko.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän