Mahtipontinen Queen-show saapuu Cruselliin

0
Viljami Holopainen (kesk.) laulaa Freddie Mercuryn roolissa. Mukana Queen-tribuutissa on kuusihenkinen bändi.

– Luvassa on visuaalisesti ja äänen puolesta mahtipontinen konsertti, jossa tehdään suurella sydämellä kunniaa alkuperäiselle Queenille. Olemme vuodesta 2015 asti rakentaneet show’mme muistuttumaan musiikillisesti hyvin lähelle sitä, miltä Queen nimenomaan livekonserteissaan kuulosti, lupaa rumpali Eero Kaukomies .

Hänet ja muut taitavat muusikot voi nähdä Kulttuurikeskus Crusellin lavalla 23. helmikuuta The Miracle – A night with Queen -konsertissa.

Uudenkaupungin-konsertti on osa A Kind of Magic -kiertuetta, jossa keskitytään Queenin samannimiseen albumiin.

– Kierrämme usein tietyn Queenin levyn teeman ympärillä ja nyt meneillään oleva kiertue vie meidät vahvasti tuonne vuoteen 1986, jolloin Queen teki järkälemäisen Magic Tourin ympäri Euroopan stadioneiden. Tuo aikahan oli värikylläistä kahdeksankymmenlukua parhaimmillaan ja tämä tulee näkymään erityisesti myös show’mme visuaalisessa puolessa, Kaukomies lupaa.

Kyseiseltä albumilta soivat ainakin kappaleet One Vision, A Kind of Magic, Friends will be Friends, Who wants to Live Forever ja Princes of the Universe.

– Sen lisäksi viemme yleisön aikamatkalle koko Queenin uran läpi ja show sisältää niin tuttuja hittejä, kuin hieman harvemminkin kuultuja helmiä.

Kaukomies lupaa aiempiin kiertueisiin verrattuna enemmän visuaalista puolta.

– Aikakausi oli musiikkitelevision ja elokuvien kulta-aikaa ja näistä tullaan näkemään viittauksia myös show’ssamme, jossa videot nivoutuvat jännästi osaksi kokonaisuutta.

Bändi koostuu pitkän linjan muusikoista, joilla kaikilla on oma kosketuspintansa Queeniin. Konserttisalitoiminta alkoi vuonna 2015.

– Silloin solistinamme oli, valitettavasti nyt jo edesmennyt, Kimmo Blom . Alkutahdit tribuutille luotiin jo 2008, kun yhtye keikkaili enemmän rokkiklubeilla. Alkuinnostus nimenomaan Queeniin lähti siitä, kun koimme, ettei Suomessa kukaan tee tätä oikeasti “tosissaan”. Niin että kaikki sovitukset ja esitystapa tekisivät oikeasti kunniaa tuolle mahtavalle musiikille. Päätimme siis tehdä asian itse.

Freddie Mercuryn roolissa nähdään Viljami Holopainen . Bändin muodostavat Leo Kaukomies (kitara), Tuomas Heikkinen (kitara), Mikko Patama (koskettimet), Heikki Venhola (basso), Eero Kaukomies (rummut, laulu) ja Mari Multanen (laulu, koskettimet).

Keikka Uudessakaupungissa ei ole ryhmälle ensimmäinen.

– Uudessakaupungissa olemme muinoin esiintyneet rokkikeikalla tällä porukalla, mutta konserttisalikiertueille ei vielä. Eli nyt Cruselliin tullaan ensimmäistä kertaa.

Kaukomies kannustaa yleisöä saapumaan konserttiin.

– Voimme luvata, että tiedossa on todellinen musiikkielämys, jossa erittäin asialleen omistautunut porukka esittää – ainakin mielestämme – maailman parasta ja monipuolisinta musiikkia. Luvassa on 2,5 tuntia upeita biisejä ja tunnelmia aivan laidasta laitaan, ja kokonaisuus on myös kuvallisesti näyttävä, Kaukomies kehuu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän