Matkailu lisää elinvoimaa

0

Kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen viime maanantaina siirtää Passarin palvelut pois Raatihuoneelta. Osa palveluista siirtyy kirjastoon, osasta luovutaan kokonaan. Passarissa on toiminut myös matkailutoimisto, jonka siirrosta ei ole päätöstä olemassa.

Passarista on aikoinaan tehty malliesimerkki siitä, miten palveluita voidaan tuottaa moniammatillisesti. Matkailu, viestintä ja elinkeinopalvelut hyödynsivät toisiaan sekä palvelun sisällön osalta että myös yhteistyön ja sijaistamisen osalta. Oli syntynyt toimiva tiimi. Nyt kuitenkin tuo henkilöstön ja asiakkaiden mielestä hyvin toimiva kokonaisuus hajotetaan ja siirretään kaupungintalon neljänteen kerrokseen. Passarin toiminnan hajottamisen perusteena on talousjohtajan ilmoituksen mukaan tarve vahvistaa hallinnon henkilöstömäärää Mörnessä. Taustalla näyttää olevan myös valtava kiire tyhjentää Raatihuone. Sen myymisellä ei säästöjä saavuteta. Matkailutoimelle on joka tapauksessa hankittava tilat keskustasta.

Jokainen ymmärtää, että matkailupalveluiden jos jonkun tulee olla mahdollisimman keskellä kaupunkia ja helposti saavutettavissa. Kaikkia sen palveluita ei voi etänä hoitaa. Kaupungintalolla sijaitsevalle palvelupisteelle pääsee ajanvarauksella. Henkilökohtaista palvelua saa myös poliisin kanssa samoina aukioloaikoina. Onko tässä nyt oletus, että kaupungintalolla ja poliisilla ovat samat asiakkaat? On myös esitetty, että matkailutoimisto olisi yleisölle auki vain kesäisin kiireisimmän sesongin ajan. Valtuuston hyväksymässä matkailustrategiassa painotetaan yhtenä tavoitteena ympärivuotisen matkailun kehittäminen. Vähintään tämän tavoitteen toteuttamiseksi on pidettävä matkailutoimisto yleisölle avoimena kaikkina vuodenaikoina.

Tulevaan kirjastoon matkailutoimistoa ei voi sijoittaa. Ensinnäkään sinne ei ole suunniteltu siihen tarvittavia tiloja. Kirjasto tarvitsee ne tilat, jotka sille on suunniteltu. Kirjaston toiminta on säädetty kirjastolaissa ja sitä rahoitetaan siihen tarkoitetulla valtionosuudella.

Olemme jättäneet seuraavan eriävän mielipiteen kaupunginhallituksen päätökseen: Esitämme, että palvelupiste Passarin uudelleenjärjestelyjä ei hyväksytä ainakaan ennen kuin on tehty kokonaisvaltainen selvitys kaikista nykyisin Raatihuoneella toimivista palveluista ja niiden mahdollisista uudelleen sijoituksista ja toiminnoista.

Kaupunginhallituksen jäsenet Merja Koski, Li Grönlund, Janne Sjölund ja Kari Koski

Valtuuston varapuheenjohtaja Jaana Reijonsaari-Korsman

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän