
Kaupunginlahden ravintolatarjonta paranee entisestään, kun Cafe Aitasta tutut Taina Aalto ja Tanja Nyberg avaavat toukokuun lopulla uuden ravintola Wikun. Wikua varten entisessä Kirstan kiinteistössä tehdään pintaremonttia, sisustusta muutetaan ja kalusteet uusitaan. Myös terassitiloihin tulee muutoksia.
– Emme vielä kerro tarkkaa avauspäivää, mutta toukokuun lopulla joka tapauksessa. Wikun ravintolasalista saa jatkossa lounasta ja ala carte -ruokaa. Keittiön toisella puolella pienemmässä tilassa voi käydä istumassa iltaa ja tilaamassa sormisyötävää, he kertovat.
Aalto ja Nyberg rekrytoivat parhaillaan Wikua varten henkilökuntaa. Ravintolaan haetaan keittiömestareita, kokkeja ja tarjoilijoita.
– Salin puolelle olemme saaneet jo hyviä hakemuksia ja henkilökunta on siihen valittu jo, mutta keittiön puolelle kaipaamme vielä työntekijöitä. Tarjoamme osalle vakituiset työsuhteet ja kaikille mukavan työilmapiirin, naiset lupaavat.
Kesäksi ravintolaan palkataan parisenkymmentä työntekijää ja talviajaksi he ovat suunnitelleet vajaan kymmenen hengen työvuorolistoja. Pitkään yhdessä työskennelleiden Aallon ja Nybergin välinen työnjako on selvä.
– Taina vastaa keittiöstä ja minä salista, Nyberg lisää.
Wikun sisätiloihin tulee 185 asiakaspaikkaa ja terassille tehdään muutoksia, jonka jälkeen siellä on 250 asiakaspaikkaa.
– Tarjoamme kesäaikaan myös elävää musiikkia ja sitä varten tulee tilat katetulle terassille, Nyberg lupaa.
Ravintolan kiinteistön omistaa Hannu Hotanen , joka omistaa Kari Dahlbergin kanssa hotelli Aittarannan ja Cafe Aitan tilat. Aalto ja Nyberg puolestaan pyörittävät miesten palkkaamina tiloissa hotellia ja omistavat kahvilan liiketoiminnan.
– Cafe Aitan ja hotellin toiminta jatkuu entisellään, mutta Wiku tulee uutena liiketoimintana mukaan. Aitan kahvila-, aamiais- tai lounastarjoilu ei siis ole katoamassa mihinkään, Nyberg lisää.
Aalto ja Nyberg olivat pohtineet jo pidempään sitä, että hotellin yövieraille ja kokoustiloja kyseleville olisi hyvä kyetä tarjoamaan sellaisia tiloja, johon Cafe Aitan aukioloajat ja tilat eivät taivu.
– Hannu kertoi, että Kirstan entisen yrittäjän vuokrasopimus oli loppumassa, joten teimme päätöksen tilojen vuokraamisesta nopeasti. Ratkaisu oli lopulta melko helppo, Aalto kertoo.
He kävivät Ukipoliksen kanssa yritysasioita läpi ja päättivät perustaa Kahvila Aittarannan alle aputoiminimen, jonka kautta Wikua pyöritetään.
– Wikun tontillahan on joskus sijainnut kumikorjaamo Vikman ja tontista on puhuttu Wikun kulmana tai risteyksenä. Tontin rannassa oli veneiden tankkauspiste, jossa käytiin tankkaamassa muun muassa Wickströmin venemoottoreita eli wikuja, joten sopiva nimi ravintolalle löytyi melko nopeasti, Aalto kuvailee.
Ravintola Wikussa keittiö pysyy samalla paikalla kuin aiemminkin, mutta keittiötiloissa tehdään pientä lattiaremonttia ja koneita uusitaan. Uusista ravintolatiloista tulee aiempaa vaaleammat ja tutut loossit poistetaan ja tilalle tulee irtopöytiä ja -tuoleja.
– Tarjoamme lounasta, mutta ruokalistalta löytyvät myös pizzat, burgerit, pihvit, kalat ja salaatit. Wikusta saa hyvää ruokaa rennolla otteella, Nyberg sanoo.
Millä Nyberg ja Aalto aikovat jatkossa erottua muista Kaupunginlahden ravintoloista?
– Jatkossa ranta on täynnä hyviä ravintolapaikkoja, mutta jokainen niistä on vähän erilainen, joten eiköhän se ole yrittäjien ja kaupungin yhteinen etu, että rantaan saapuu ihmisiä, he toteavat.