Ravintola Wiku avaa ovensa perjantaina – Makasiinin sisätiloja on uudistettu ja terassia muokattu

0
Taina Aalto (vas.) ja Tanja Nyberg avaavat tällä viikolla uuden ravintola Wikun kaupunkiin.

Ravintola Wikun remontti Kaupunginlahden rannassa on nyt loppusuoralla ja paikka aukeaa perjantaina. Aluksi luvassa on avajaisten kutsuvierastilaisuus, mutta illemmalla paikka on auki kaikille halukkaille.

– Lauantaista alkaen Wikusta saa uudelta ala carte -listalta ruokaa ja lounasbuffetin toiminta käynnistyy maanantaina, Cafe Aitastakin tuttu yrittäjä Taina Aalto kertoo.

Ravintola Kahvelin entisissä tiloissa toimivassa Wikussa tarjotaan kesän aikana raikkaita ja keveitä ruokia, mutta lista muuttuu vuodenaikojen mukaan.

– Rakennuksen toisessa päässä eli Pikku-Wikussa on tarjottu annoslounaita isomman ravintolatilan rakennusvaiheen ajan ja kaikki on sujunut sen suhteen hyvin. Saimme oppia meille uuden keittiön toiminnasta ja siellä liikkumisesta, Aalto lisää.

Aalto pyörittää yhtiökumppaninsa Tanja Nybergin kanssa jatkossakin Sorvakon sillan vieressä kadun toisella puolella sijaitsevaa Cafe Aittaa, mutta ravintola Wiku on heille uutta toimintaa. Nyberg vastaa molemmissa paikoissa salista ja Aalto vastaa keittiöstä. Wikun keittiömestariksi he ovat palkanneet uusikaupunkilaissyntyisen paluumuuttajan, Sami Salmen .

– Ruokalista on meidän näköisemme. Luvassa on selkeitä annoksia niin kalan, pizzojen, burgereiden, lihan kuin salaatinkin suhteen. Buffet aloitetaan kahden ruokalajin peruslounaalla, jonka lisäksi on kasvisannostarjoilu, Aalto kuvailee.

Vielä keskiviikkona aamupäivästä Iso-Wikun eli suuremman ravintolasalin puolella tehtiin kalusteasennuksia ja terassin rakennustöitä viimeisteltiin.

– Tämä kaikki tulee kuitenkin valmiiksi perjantaihin. Meillä on hyvä porukka työmiehiä ja omaa lähipiiriä auttamassa, Nyberg vakuuttaa.

Baaritiskin ulkoasu on muuttunut täysin ja siinä on tummaa mahonkia ja valolistaa raikkaalla vaalealla raidoituksella. Baarin takaosassa on pientä tumman eri sävyissä hohtavaa mosaiikkilaattaa sekä kupariputkia, joiden päälle kiinnitetään lasihyllyt. Aiemmista loositiloista on luovuttu ja tilaan on tuotu yksittäisiä pöytiä ja sohvia.

– Menemme ensimmäisen viikon varasohvilla isommassa ravintolatilassa ja ulkona, koska tavarantoimittajalla kävi ensimmäisten sohvien kanssa pieni vahinko, joten saamme heiltä uudet pian, Nyberg kertoo.

Ravintolatilan puolella seiniin on tullut aiempaa vaaleampi sävy ja valaistusta on lisätty. Pikku-Wikun eli baarin puolella pöydät ja tuolit ovat vaihtuneet aiemmasta ja sohvia on verhoiltu uudestaan. Seinillä on merihistoriaa henkiviä kuvia sekä vanhoja Wickströmin veneen mainoksia.

– Siitähän ravintolan nimikin juontaa eli Wickströmin veneen moottoreista, wikuista, Nyberg lisää.

Terassin lisäksi eniten työtä aiheutti keittiön lattiasta löytynyt kosteusvaurio, joka osoittautui oletettua suuremmaksi.

– Se on kuitenkin nyt hoidossa ja koneita huolletaan parhaillaan. Pääsemme vielä tänään tekemään ala carte -listan testiannokset henkilökunnan maisteluun, Aalto kertoo.

Tarvittava sali- ja keittiöhenkilökunta on löytynyt Wikuun ja kesällä ravintola pyörii parinkymmenen hengen voimin. Talvella henkilökunnan määrä putoaa noin puoleen.

– Kesän kovimmat viikonloput ovat meillä heti alkuun, kun on koulujen päättäjäiset ja Merefestit. Silloinhan ranta on perinteisesti ihan piukassa väkeä. Sisällä ja ulkona meillä on yhteensä runsaat 300 asiakaspaikkaa, joten kiirettä on luvassa, Nyberg ennustaa.