Pyyntituore silakka innosti ostoksille

0
- Tuoretta ja hyvälaatuista silakkaa on ilo myydä, iloitsi Selkämeren Jään toimitusjohtaja Henri Lomppi.

Selkämeren Jään torstaina järjestämä pop up myyntitapahtuma sai kaupunkilaiset jälleen liikkeelle sankoin joukoin. Pyyntituoreelle silakalle riitti ottajia.

– Järjestimme viime vuonna näin joulun alla vastaavan tapahtuman. Se sai valtavan suosion ja saimme vain positiivista palautetta, joten päätimme uusia tapahtuman myös tänä vuonna. Meille on myös yrityksenä tärkeää se että tuomme esille kotimaista kalaa ja sen monipuolisia käyttömahdollisuuksia, selvitti Selkämeren Jään toimitusjohtaja Henri Lomppi.

Selkämeren Jää välittää vuosittain toistakymmentä miljoonaa kiloa silakkaa. Pääosa menee suomalaisille tukkukaupoille ja elintarviketeollisuuteen, mutta yhtiöllä on myös vientiä esimerkiksi Baltian maihin.

– Silakan kunto on ollut tänä syksynä hyvä ja laadultaan aivan huippuluokkaa, iloitsi Lomppi.

Samaa viestiä kertoi myös Suomen Luonnonvarakeskuksen Selkämerellä alkusyksystä tekemä tutkimus; silakoiden kunto oli erinomainen ja silakka oli kaikissa kokoluokissa lihavampaa kuin aikoihin.

Tämä erittäin hyvä uutinen juuri Selkämeren Jäälle.

– Me olemme kohdentaneet omaa pyyntiämme niin että pyynnin painopisteenä on laatu eikä niinkään määrä. Tavoitteenamme on, että mahdollisimman suuri osa meidän oman aluksen pyytämästä silkasta menee elintarvikekäyttöön, selvitti Lomppi.

Laadun varmistamiseksi silakat lähtevä Uudenkaupungin kalasatamasta eteenpäin mahdollisimman nopeasti.

– Tänään meidän troolari saapui satamaan aamuyöllä kello kolme ja lastin lajittelu alkoi aamulla kello kuusi. Tämän jälkeen osa kaloista fileoitiin ja koko lasti oli lähtövalmiina puolenpäivän jälkeen, eli kalat ovat seuraavalla käyttäjällä viimeistään huomenna aamulla, selvitti Henri Lomppi.