Ryhmä koostuu yli kymmenestä kojupienyrittäjästä ja tapahtumakiertue työllistää yli 50 ihmistä. Tapahtuma on saapunut kaupunkiin kolmatta kertaa.
– Täällä on jo oikein mukavasti väkeä ja avasimme kojut vasta puolisen tuntia sitten, Riki-Yaki nimisessä kojussa työskentelevä Jarkko Kemppainen kertoi keskiviikkona.
Japanilais-suomalaisen perheen pyörittämä japanilainen katukeittiö Riki-Yaki myy aidolla menetelmällä paistettuja tuoreita takoyakeja, eli paistettuja taikinapalloja erilaisilla suolaisilla täytteillä. Koju on kiertänyt tapahtuman mukana ympäri Suomea läpi kesän.
– Olemme kiertäneet ympäri ämpäri, enkä edes muista kaikkia paikkoja, joissa olemme käyneet. Koju on ennenkin ollut tapahtuman yhteydessä Uudessakaupungissa, mutta itse en ole ennen käynyt täällä.
Kemppainen kertoo pitävänsä kovasti työstään.
– Tykkään kovasti työporukastamme ja tapahtuman kanssa kiertävien yritysten yhteisöllisyydestä. Tulemme kaikki mainiosti toimeen, hän jatkoi.
Ruokakojujen grillit kävivät kuumana keskiviikkona ja asiakkaita riitti. Mauista nautti lounasaikaan monen muun tavoin uusikaupunkilainen Vilma yhdessä miehensä ja kahden lapsensa kanssa.
– Minä otin aasialaista ruokaa, mieheni kreikkalaista gyrosta ja lapseltamme löytyy tutut ja turvalliset makkaraperunat. Perheen pienimmällä on omat eväät mukana, hän luetteli.
Vilma kertoi olevansa tapahtumalla ensimmäistä kertaa.
– Hyvää tämä on ja veikkaisin, että makkaraperunatkin maistuvat, juuri lounastamisen aloittanut Vilma totesi, hänen miehensä hakiessa omaa annostaan kojusta.
Street Food Siesta -tapahtuma on torilla keskiviikkoon klo 20 asti ja torstaina kello 11–19.