Vaihtuvin jäsenin 1970-luvulta asti toiminut silakkaraati valitsee vuosittain kolme parasta kalatuotetta Stadin Silakkamarkkinoiden tarjonnasta kahdessa eri kategoriassa. Parhaan perinteisen silakasta valmistetun maustekalan palkinnosta eli “vuoden maustekala” -sarjassa kilpaili tänä vuonna kuusi tuotetta ja modernimpien kylmien silakkaherkkujen sarjassa “vuoden silakkayllätys” -tittelistä 15 tuotetta. Raati pisteytti tuotteet maun, ulkonäön, tuoksun ja koostumuksen mukaan.
Silakkayllätys-sarjassa voittajaksi julistettiin taivassalolaisten Salosten tillisilakka. Tuomariston vakuutti esillepano ja tillinen maku. Pirjo ja Reima Salonen voittivat myös vuoden perinteinen maustekala -sarjan pääpalkinnon. Tuomaristo ihastui erityisesti tuotteen moniulotteisuuteen, suolan ja makeuden tasapainoon sekä koostumukseen.
Silakkaraadissa kalaherkkuja arvioivat tänä vuonna näyttelijä Miitta Sorvali , Helsingin kaupungin nuorisoneuvoston jäsen Eino Missi , Finlands Svenska Måltidsakademin keittiömestari Peter af Björksten , Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoiminnan apulaispormestari Maarit Vierunen , kokki-ravintoloitsija ja muusikko Antto Melasniemi , ruokavaikuttajat Kia Arpia ja Petra Wettenranta , Finlands svenska Marthaförbundetin Sandra Mellgren , Helsingin kaupungin vesiliikenteestä vastaava projektipäällikkö Lennart Petterson ja ravintoloitsija Mikko Leisti sekä silakkaruokien ystävä Lorenz Backman.