Tiistaina ja keskiviikkona Uudenkaupungissa käynyt Street Food Siesta -tapahtumakiertue keräsi viime vuoden tapaan kymmenkunta erilaista ruokakojua torin ympärille tarjoamaan kaupunkilaisille monipuolisia makuelämyksiä ympäri maailmaa.
Pomppulinna ja muut markkinahenkiset aktiviteetit korostivat tapahtuman sopivan kaikenikäisille ja molempina päivinä torilla oli tasaisesti vilskettä lounastaukoa pitävistä työntekijöistä eläkeläisiin, nuoriin ja lapsiperheisiin.
Uudestakaupungista kotoisin, mutta Turussa nykyään asuva Krister Silokivi oli keskiviikkona työmaaurakan takia kaupungissa ja lounastauolla saapui tutkimaan torin tarjontaa.
– Uudenkaupungin ravintolat ovat vuosien varrella tulleet tutuksi, joten täällä on nyt tarjolla vähän erilaista ruokaa, Silokivi kertoi ruokaa odotellessa.
Yleisvaikutelmaltaan tapahtumasta jäi Silokivelle positiivinen kuva. Tarjolla oli ruokaa niin Aasiasta, Amerikasta, Euroopasta kuin kotimaasta. Valittavina oli muun muassa burgereita, sushia, vartaita, churroja kuin myös paistettuja muikkuja.
Silokiven valinnaksi tällä kertaa osui perinteinen kanaburgeri.
– Kävelin kojut läpi, mutta jostain syystä kanaburgeri pisti silmään. Aika harvoin tulee sellaista syötyä, mutta olen nähnyt videoita yhdysvaltalaisista kanaravintoloista, joissa ne burgerit ovat näyttäneet tosi hyviltä, hän sanoi.
Silokivi ei viime vuonna Uudenkaupungin katuruokakojuilla käynyt, mutta oli tänä kesänä törmännyt mainoksiin sekä kaverit olivat maininneet hänelle tapahtumasta. Hänen mielestä vastaavanlaisia tapahtumia olisi hienoa nähdä useammin.
– Tämä on kuitenkin paljon muutakin ruokaa. Tapahtuma vaikuttaa sellaiselta koko perheen tapahtumalta, ja kun samalla katsoo paikalla olevia ihmisiä, niin sitä se myös on, hän totesi.
Ja kesäinen auringonpaiste tuo myös oman tunnelmansa tapahtumaan.
– Jos täällä sataisi, niin ei täällä varmasti hirveästi ihmisiä olisi, Silokivi naurahti.