Perunakarnevaaleilla sai nostaa omat perunat – Kotimaisen perunan satokausi on alkanut

0
Miko Tukiainen ja Elias Väättänen opastivat Aaron Myllymäkeä perunan kuokkimisessa.

Lauantaina järjestettiin Väättäsen tilalla perunakarnevaalit, jossa ihmisiä kävi tasaiseen tahtiin. Perunakarnevaali oli yksi lukuisista tapahtumista, joita Uudenkaupungin alueella lauantaina järjestettiin. Päivän sää oli vaihteleva, mutta suosi perunakarnevaalia.

– Tässä ei ole satanut yhtään, toteaa Anssi Väättänen .

Tapahtumaan pääsi joko omalla autolla, tai vaihtoehtoisesti yhteiskyydillä Pakkahuoneelta.

– Kaksi vuotta sitten järjestettiin ensimmäistä kertaa maatilalla, kertoo Anssi Väättänen karnevaalin sijainnista. Sijainti on vaihdellut aina välillä. Edellisenä vuonna tapahtuma järjestettiin Santtiossa.

Kotimaisen uuden perunan satokausi on käynnistynyt.

– Tänään nostettiin ensimmäiset siiklit, Väättänen kertoo, ja kertoo viikonlopun aikana nostetun myös Annabellea. Timoa ja Solistia on niitäkin tarjolla.

Perunasadon Väättänen kertoo olevan tänä vuonna tavanomainen, joskin haasteita on tuonut viimeaikainen kuivuus, toisaalta myös keväällä nähdyt myöhäiset takatalvet.

– Juhannusperunat myöhästyvät, Väätättänen toteaa ja kertoo syyksi kuivuuden.

Tapahtumapaikalla on Pakkahuoneen koju, jossa myytiin muun muassa erilaisia ruoka-annoksia, kahvia ja jäätelöä.

Lapset viihtyvät pomppulinnan ääressä. Lea Myllymäki on tullut paikalle nelivuotiaan lapsenlapsensa Aaron Myllymäen kanssa.

– On ollut mukavaa, olimme Merefesteillä ensin, Lea Myllymäki kertoo.

– Innostuttiin, kun serkku laittoi kuvan perunan kuokkimisesta, Myllymäki kertoo.

Pian Lea ja Aaron siirtyvätkin perunaa kuokkimaan. Elias Väättänen ja Miko Tukiainen opastavat sopivaan kohtaan peltoa, ja neuvovat Aaronia perunan nostossa. Peruna löytää tiensä ämpäriin, josta matka jatkuu kohti Myllymäkien ruokapöytää.

– Voinokareen ja kylmäsavulohen kanssa, Myllymäki toteaa.

Tapahtumassa musiikista vastasti teemaan sopivasti yhtye Jani Forsman & Hot Potatoes. Repertuaariin kuului tuttuja klassikoita, muun muassa Baddingia ja Irwiniä.

– Täältä viedään perunaa pääkaupunkiseudulle asti. Kun täällä maistaa perunaa, ei se mikään ihme ole. Laatu on todellakin kohdillaan, Jani Forsman kertoo.

Patrick Paldanius